0 Items - 0,00
  • Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Περιγραφή Φυσικού Αντικειμένου Για Διαμέρισμα ΣΥΔ Με ΕΣΠΑ

Την 1/3/2021, λειτουργεί με πλήρη χρηματοδότηση από την Ε.Ε μέσω του προγράμματος Επιχειρησιακό Πρόγραμμα <<Βόρειο Αιγαίο 2014-2020>>, το τελευταίο Διαμέρισμα ΣΥΔ 3 ατόμων με νοητική υστέρηση που επιτρέπεται να λειτουργήσει στο κτίριο όπου εδρεύει ο φορέας . Συμπληρώνεται με αυτό ο αριθμός των 18 ωφελουμένων, που με βάση τον νόμο περί ίδρυσης και λειτουργίας ΣΥΔ 13107/283/2019,μπορεί να φιλοξενηθεί σε όλο το οικοδομικό τετράγωνο.

Το διαμέρισμα ΣΥΔ 3 ατόμων θα παρέχει τις υπηρεσίες που παρέχονται και στις υπόλοιπες δομές του φορέα, με προσωπικό 4 ατόμων αποτελούμενο από 2 νοσηλευτές και 2 επιμελητές και θα βοηθήσει άτομα με νοητική υστέρηση και τις οικογένειές τους να προσαρμοστούν στην προστατευμένη διαβίωση από οργανωμένο φορέα και όχι οικογένεια.

Η φυσική φροντίδα , δηλαδή καθημερινή καθαριότητα του ατόμου και του χώρου, παροχή φαρμακευτικής αγωγής , προετοιμασία του ωφελούμενου να λάβει μέρος στις εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες του φορέα, θα εκτελούνται από το τακτικό προσωπικό, στον χώρο υλοποίησης του έργου.

Οι υποστηρικτικές εργασίες, δηλαδή σίτιση, καθαριότητα από επαγγελματία, κοινωνική εργασία, ψυχολογική στήριξη ωφελουμένων και εργαζομένων, γραμματειακή και λογιστική υποστήριξη θα παρέχονται από το τακτικό προσωπικό του φορέα και τους εξωτερικούς συνεργάτες που απασχολούνται συνολικά στις δομές.

Στόχος του έργου που υλοποιείται είναι να ολοκληρωθεί

  1. Η προσαρμογή των ατόμων με νοητική Υστέρηση στην διαβίωση σε ΣΥΔ
  2. Ολοκλήρωση των φακέλων των ωφελουμένων, προκειμένου να μπορούν μετά το πέρας του χρηματοδοτούμενου προγράμματος να ενταχθούν στην χρηματοδότηση από τον ΕΟΠΥΥ.

 

Δείτε την απόφαση ένταξής στο ΕΣΠΑ εδώ.

Εισάγετε τη λέξη-κλειδί